BÄSTA BIENNALEN

Bästa Biennalen är en regional satsning på barns och ungas möte med samtida konst. Konstbiennalen har genomförts vartannat år sedan 2013. Innehållet produceras av olika arrangörer såsom konstinstitutioner, aktörer från det fria kulturlivet samt kommuner tillsammans med konstnärer.
Jag har deltagit på uppdrag av olika institutioner, 2015, 2017 samt  2019.
2020 deltog jag i Biennalens satstning Möt en Konstnär på uppdrag av 3 olika kommuner; Klippans kommun, Sjöbo kommun samt Svalövs kommun.
Nu senast, 2023 på uppdrag av ReMida återbrukscenter i Skillingaryd, Småland.

https://bastabiennalen.se

2023 Workshop på ReMida

I år höll jag skapande workshop för Bästa Biennalen på ReMida återbrukscenter i Skillingaryd, Vaggeryds kommun i Småland. 
Höstlovslediga barn och unga fick utforska trädens grenverk ; dess former och fraktalmönster. Med textilmaterial, lakansväv, garner och snören i olika färger, målade vi grenar i olika storlekar som bildade fantasifulla gestalter.

2020 MÖT EN KONSTNÄR

Här deltog jag på uppdrag av 3 olika kommuner; Klippan, Sjöbo samt Svalöv.
I samband med min separatutställning Belonging - att höra hemma / Klippans konsthall, höll jag ett antal workshops för barn och unga. På uppdrag av Bästa biennalen och Klippans kommun.
Under 2020 och 2021 genomför Bästa Biennalen tillsammans med kommuner i Skåne projektet Möt en konstnär, ett fördjupningsprojekt under biennalens mellanår.
Konstnärer är inbjudna av kommuner att göra workshops, live art, happenings mm för barn och unga i 10 kommuner
i Skåne 

Här kan du se Bästa Biennalens film om projektet!
https://www.youtube.com/watch?v=OG6KRjhVoeo

2019  FÅGELFLOCKEN

Under höstlovet landar konstprojektet
Vi är alla unika och ingår i samma flock! i Åstorps kommun.
Det sker i Haganäsområdet i Åstorp, där Åstorps konsthall för höstlovet huserar mitt bland allmänheten. 

Alla fåglar monterades som permanent utsmyckning på 3 st bostadsfasader i Haganäsområdet där många av deltagarna som skapat fåglarna bor

2017 KAOS OCH EVOLUTION
I FÅGLARNAS VÄRLD


Workshop för barn och vuxna där vi arbetar med åtterbruksmaterial och funderar kring hur framtidens fåglar kan komma att se ut. 
Plats: Galleri KALK i Hammarlunda, där utställningen ARNA projektet "Birds Upside Down" samtidigt visas. Aktiviteten är en del i Bästa Biennalen! med stöd från Kultur Skåne.

2015  KONST IGA SUPERHJÄLTAR
Skulpturworkshop 

Falsterbo konsthall i samarbeta med Vellinge och Höllvikens bibliotek ordnar skulpturworkshopar. Årets tema för Bästa Biennalen är "Förvandling".                                    
Tillsammans med konstnären Jasmine Cederqvist förvandlar vi vanliga, anspråkslösa ventilationsrör
till superhjälteskulpturer med hjälp av återbruksmaterial."Har vi alla en superhjälte inom oss som vi kan förvandlas till när det verkligen gäller? Hur ser den superhjälten ut?" Och när kommer den fram?", är frågor vi undersöker under workshopen. 
Skulpturerna placeras utanför bibliotekeni Höllviken och Vellinge
.