NEWS

2024

Konstworkshop med Bästa Biennalen på Eurovision Village, Folkets Park, Malmö

Upptäck skaparglädje med Bästa Biennalen! I en färgsprakande konstworkshop bjuds alla åldrar in till att förvandla återvunnet material till mästerverk. Kom, lek och låt kreativiteten flöda!


4 maj–till 5 maj
Plats: Eurovision Village, Folkets Park, Malmö


Bästa Biennalen är ett nätverk med 90 konstplatser i Sydsverige som tillsammans skapar möten mellan barn, unga, konsten och kreativiteten. Bästa Biennalen vill frigöra den kreativa kraften, utveckla och fördjupa, nå ut och inkludera. Bästa Biennalen skapar opinion för ungas delaktighet och rätt till konsten.
Med sig till Eurovision-festen har de konstnären Jasmine Cederqvist och återanvändningscentret ReMida.

Jasmine Cederqvist är en svensk konstnär som arbetar med landskapskonst, land art och måleri. Med sin bakgrund inom biologi kombinerar hon konst och naturvetenskap för att utforska och utmana vår uppfattning av och relation till naturen.

ReMida i Vaggeryds kommun är ett återanvändningscenter som främjar kreativt lärande genom att återbruka material från företag för pedagogiskt bruk. Startat som EU-projekt 2011, blev det kommunalt 2014 och samarbetar med 80 företag. 


https://malmo.se/Eurovision-2024/Eurovisionveckan-i-Malmo/Programpunkt.html?id=5.2307dbe118e31bafe87376b

Konstworkshop på Stortorget i Lund i samband med Hållbarhetsveckan samt seminariet                  "Tinder för kultursamarbete i Storkriket - "Hur kultur och platsutveckling kan användas för         
att skapa ett hållbart samhälle!".


Under Hållbarhetsveckan håller jag workshop på Stortorget i Lund och deltar tillsammans med ARNA på seminariet "Tinder för kultursamarbete i Storkriket - Hur kultur och platsutveckling kan användas för att skapa ett hållbart samhälle!".
Jag deltar tillsammans med ARNA och projektet UngSciShop på seminariet och mitt tema är "Varför det är viktigt med Transformativt lärande i skolan för en hållbar förändring". 


Läs mer om detta här:
https://www.hallbarhet.lu.se/evenemang/tinder-kultursamarbete-i-storkriket-hur-kultur-och-platsutveckling-kan-anvandas-att-skapa-ett

Hållbarhetsveckan är ett årligt event där Lunds universitet och Lunds kommun bjuder in till en vecka med aktiviteter kring hållbarhet! Det är en vecka med diskussion och aktion, allvarliga frågeställningar och hoppfulla framtidsvisioner.

Konstworkshop på Stortorget i Lund i samband med Hållbarhetsveckan.
Artikel i Sydsvenskan 2024-04-10  

2023
 

16 september - 10 october 2023
Exhibition Speaking Water at YAM, Yarilla Arts and Museum,  NSW, Australia


UTSMYCKNINGSUPPDRAG - GLÄNTAN
Utsmyckning av utemiljö på Förskolan Gläntan, Ljungbyhed, Klippans kommun.

Förskolan Gläntan ligger med närhet till naturen och många utflyktsmål. Närheten till naturen gör att förskolan och personalen använder sig av den i lärandet tillsammans med barnen som ett extra rum. Fokus på hållbar utveckling skapar ett livslångt lärande hos barnen kring miljömedvetenhet. 

11 February - 12 march 2023
Exhibition Speaking Water at Basil Sellers Exhibition Centre, NSW, Australia

Konstpedagogiskt projekt på uppdrag av Ystad konstmuseum följt av utställning på konstmuseet


Svansjön och den annorlunda ankungen - Ett projekt för åk 3 och grundsär


Ett projekt med kreativt skapande, läsning och visuellt berättande kring identitet och värdegrund. Med syfte att upptäcka sig         själv och andra utifrån ett bredare perspektiv och en större acceptans. Projektet är ett samarbete mellan konstnären Jasmine Cederqvist , Ystads konstmuseum, och skolbibliotekspedagogerna. Eleverna läser först ”Sagan om den fula ankungen” tillsammans med bibliotekspedagogerna.


Konstnären Jasmine Cederqvist och konstpedagogen Madelene Oldeman gör sedan en workshop under vecka 5-7 tillsammans med alla klasser, på skolorna. Vecka 10-12 kommer alla klasser till museet och skapar vidare. Elevernas konstverk ställs sedan          ut på museet 8 april-28 maj. Projektet är ett Skapande skola projekt och ingår även i Kulturgarantin.

 


https://www.ystad.se/kultur/ystads-konstmuseum/barn-ungdomar-och-skola/

2022

Konstpedagogiskt projekt på uppdrag av Ystad konstmuseum följt av utställning på konstmuseet

Konstpedagogiskt projekt - Nya skolan Källan, Ystad

Detta projekt som jag genomförde tidigare och som kan läsas om här, kommer följas upp under ht 2021. Då blir det konstpedagogik för samtliga elever på skolan Källan. De konstpedagogiska insatserna ska regelbundet återkomma framöver, där grupper samarbetar
i workshoppar med att visuellt, naturvetenskapligt och historiskt knyta an till Rine Leide Løvaasens och Thale Vangens gestaltningar. 


 

Klick på bilden för att läsa mer